Dansaires per Sant Marc

Com cada any per la Festa Major, els Dansaires dels Pastorets de Balsareny han celebrat la diada participant en les ballades tradicionals de Sant Marc, juntament amb els Bastoners de Balsareny, les colles de Bastoners i Ball de la Faixa de l’Institut Escola Guillem de Balsareny, els Geganters i Grallers de Balsareny i la colla de Geganters Els K+ Sonen de Balsareny, així com amb la Cobla Rosaleda, que ha interpretat les danses de les dues colles geganteres, algunes de les músiques dels Dansaires, la del Ball de la Faixa i les sardanes “Records de Balsareny”, de Josep M. Albertí, i “A l’ombra de Sant Esteve”, amb lletra de Miquel Bosch i Jover i música de Francesc Juanola i Reixach, que ha estat cantada pel tenor Guillem Cabra Besa.

Les cinc seccions que conformen els nostres Dansaires han ofert al públic que omplia la plaça els balls següents: “Ballet i Corranda”, “La Tortuga Ballaruga”,  el “Contrapàs de Sant Genís”, “L’Indiot” i el “Galop de Panderetes”. Vegeu-ne un reportatge fotogràfic de Ramon Carreté i Alfred Selgas.