Els Pastorets fan el pregó de Festa Major

Com que l’associació Els Pastorets de Balsareny celebra els 75 anys de representacions de Pastorets de Folch i Torres —durant més de mig segle a la Colònia Soldevila i des del 2002 a la sala Sindicat—, l’Ajuntament ens ha brindat l’oportunitat de fer el pregó de la Festa Major per commemorar aquesta efemèride, cosa que l’entitat agraeix.

L’acte va tenir lloc el divendres 19 d’abril al vespre, a la plaça Roc Garcia. Cinc joves representants de l’elenc de l’associació (Queralt Arnau, Jana de Miguel, Abel Fornell, Dúnia Fornell i Èric Medina) van posar en escena una divertida paròdia preparada a l’efecte, en què, parafrasejant textos dels Pastorets, es plantejava una insòlita situació en què les forces del cel i de l’infern es barallaven per preparar —o evitar, segons el cas— un nou Naixement, en ple segle XXI, que hauria de tenir lloc, justament, a Balsareny. Després d’esbojarrats diàlegs i girs de guió sorprenents, la peça acabava subratllant el 75è aniversari dels Pastorets en el marc d’un poble amb vitalitat associativa, amb moltes entitats veteranes i altres de més joves, que entre totes s’esforcen per tirar endavant la cultura popular i la cohesió social.

També s’anunciava que el 29 de juny al vespre hi ha previst un acte central del 75è aniversari amb projeccions, música en directe i possibilitat de sopar a la fresca; i que els dies 7 i 14 de juliol tindrà lloc al Sindicat un doble espectacle amb els cinc grups que conformen els Dansaires dels Pastorets, per commemorar-ne el desè aniversari. No us ho perdeu!

Text i fotos: Els Pastorets de Balsareny