Dansaires Traginers 2024

Un any més, en el marc de la Festa dels Traginers de Balsareny, els Dansaires dels Pastorets van fer una ballada el dissabte dia 3 de febrer a la plaça de la Mel, aquest cop acompanyats pels amics de l’Esbart Vila de Sallent.

Tots dos esbarts van obrir l’acte conjuntament amb el tradicional Ball d’Homenatge. Els Dansaires dels Pastorets van ballar el Ball de la Faixa de Balsareny, el Ball de la Civada, L’Indiot, el Contrapàs de Sant Genís i El Relliscall; alternant aquestes danses amb l’Esbart Vila de Sallent, que va presentar la Tarantel·la Curta, el Ball de la Faixa de Sallent, la Marieta Cistellera i el Toc d’Enramada.

Una gran ballada de fraternitat en un dissabte assolellat i gairebé calorós, que va merèixer els aplaudiments dels espectadors i va ser l’aportació dansaire a la diversa oferta cultural i lúdica de la Festa dels Traginers. Ara, la toca preparar la diada de Sant Marc el 25 d’abril i ben aviat la celebració, el mes de juliol, del desè aniversari dels Dansaires, en l’any que els nostres Pastorets n’hem commemorat els setanta-cinc.

Els Pastorets de Balsareny
Fotos: J. Vilanova / M. Lupión