Assemblea i dinar de final de temporada

El dia 14 de gener vam fer  l’última representació de la temporada. En acabar, la presidenta, Mercè Farràs Manent, va adreçar aquestes paraules als participants i a les personalitats que ens havien vingut a veure:
«Molt bona nit a tothom, i felicitats per la bona feina feta. Com hem dit als espectadors abans de començar la funció, també a vosaltres us faig saber que avui ens acompanya en aquest ressopó el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central, el doctor Francesc Serra, la presidenta de l’Ens de l’associacionisme cultural català, Rosa Provencio, i el president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel.

Abans ja hem comentat que en Francesc té una vinculació familiar amb els Pastorets de la Colònia Soldevila des del primer any, 1948, quan el seu avi, que es deia Francesc Serra com ell, va fer de Jeremies; i que més endavant el seu pare hi va fer de Llucifer. I que en Josep és un puntal dels Pastorets de Súria, que van estar en els orígens dels del la Colònia a través del surienc mossèn Marià Biadiu, que els va fundar, i hi va aportar les músiques de mossèn Anton Malats, que s’hi han cantat, també al Sindicat, fins fa pocs anys, i que molts de nosaltres encara ens sabem. I des de l’Ens de l’associacionisme es coordinen ui promouen les activitats de més de trenta federacions d’entitats de cultura popular (de música, teatre, corals, sardanes, esbarts, gegants, diables, pessebres, puntaires, pastorets… Tota l’enorme i variada riquesa de les nostres tradicions). Moltes gràcies, FrancescRosa i Josep, per acompanyar-nos en aquestes dates tan especials, en què modestament celebrem els nostres primers 75 anys.

Ja a començaments de segle s’havien fet Pastorets a Balsareny, al Centre Parroquial i a també a la Colònia Soldevila, però va ser allà on van arrelar els de Folch i Torres des del 1948 fins al 2000, i des del 2002 aquí a la sala Sindicat.

Avui, després de 75 anys seguim obrint les cortines del teatre amb uns pastorets senzills, rejovenits i dinàmics. Si som aquí avui és gràcies a les ganes i la il·lusió de  molta gent, és gràcies a vosaltres. Des de la junta directiva estem molt agraïts al nou equip directiu.

Aquest any  s’han estrenat a la direcció la Laia i  l’Aina Rodríguez i l’Abel Fornell. Moltes gràcies per  l’esforç, les ganes i l’entusiasme que hi heu posat .Tots tres heu treballat en equip i heu aportat el vostre punt personal i creatiu. Teníeu un repte, dirigir els Pastorets en el seu 75 aniversari,  i de manera molt professional ens heu demostrat la bona feina feta amb aquestes tres funcions. Moltes felicitats i seguiu així.

I és que perquè tot això funcioni la junta directiva té molt clar que necessitem l’esforç de molta gent . Ja sigui actuant o en l’equip tècnic: tramoies, llums i so, apuntadors, vestuari, maquillatge, dansa, taquilles i acomodació, fotografia, propaganda… Tothom hi ha posat esforç i voluntat, al llarg de molts mesos de sacrifici i moltes hores de feina. Us ho agraïm de tot cor. Durant 75 anys hem aconseguit mantenir una tradició ben arrelada al nostre poble. Moltes gràcies a tots i que per molts anys la puguem mantenir. Visquen els Pastorets!»

La setmana següent, el diumenge 21 de gener de 2024, es va celebrar l’assemblea general extraordinària i el dinar de germanor, amb una assistència d’unes cinquanta persones. A l’assemblea es van incorporar a la junta les noves vocals Elisabet Pla Taulats i M. Àngels Rovira Rodríguez., a qui agraïm el gest i donem la benvinguda. Es va donar compte de la renúncia del fins ara vicepresident, Vladímir Díaz Sànchez, a qui la junta i els presents van agrair l’esforç, la dedicació i el compromís que ha dedicat a l’associació al llarg de tants anys; es va nomenar vicepresident el fins ara vocal, Jordi Garcia Mas. Com que a l’assemblea de setembre passat ja s’havia incorporat a la junta l’Abel Fornell Fontanet, la junta directiva queda formada per les següents persones:

Presidenta Mercè Farràs Manent
Vicepresident Jordi Garcia Mas
Secretari Ramon Carreté Parera
Tresorera Violeta Estivill Rosell
Vocals Mireia Carreté Ortega
Abel Fornell Fontanet
Vanessa Martínez Crespo
Anna Obradors Calsina
Elisabet Pla Taulats
Aina Rodríguez Pulido
Laia Rodríguez Pulido
M.Àngels Rovira Rodríguez
Isidre Viu Payerols

La Junta

Fotos: Jordi Vilanova