Tornen els Pastorets, joves i amb empenta

Un any més, els Pastorets de Balsareny tornem a fer bullir les calderes d’en Pere Botero. I ho farem amb un bon esplet de personatges molt joves, juntament amb altres de veterans, i donant especial èmfasi als rols femenins, amb pastores, noies arcàngels, dimònies i personatges ja coneguts, com la Rovellona i la Llucifera, i dues novetats, la Sacerdotessa i la Jezabel. Amb els nostres Dansaires dirigits per Alba Fontanet i la novetat d’una coreografia de Pecats Capitals dissenyada per la jove Queralt Artigas, presentem una proposta escènica renovadora, àgil i dinàmica coordinada per un equip de direcció que encapçala Climent Ribera juntament amb l’Aina Rodríguez i la Laia Rodríguez.

D’aquesta manera, els Pastorets culminem el procés de renovació estètica i generacional que havíem emprès des de la temporades 2018-19 i 2019-20, després d’un intermedi forçat per les restriccions sanitàries a causa de la covid-19, en què durant dues temporades en vam presentar el muntatge de Climent Ribera “Salut, pastors (que falta ens fa!)”, modern i trencador, que va causar sensació.
Ara reprenem el fil, i els Pastorets “de tota la vida”, amb nova saba i energies renovades, continuaran fent sentir a Balsareny la prosa i els versos de Josep Maria Folch i Torres, amb una gran il·lusió, que és la suma de les il·lusions de molta gent. Desitgem que tots, petits i grans, us ho passeu molt bé, seguint amb un somriure benèvol les peripècies d’uns pastors humils, uns dimonis ingenus, uns àngels de bona jeia i uns dansaires molt trempats, en aquesta aventura entranyable que se’ns conta des de la innocència d’un somni infantil.
Amb una durada aproximada d’una hora i mitja sense intermedi, en farem tres representacions a la Sala Sindicat: el dia de Nadal, 25 de desembre, a les 18:30; el dissabte 7 de gener a les 20:00, i el diumenge 8 de gener a les 18:30. Les entrades es poden adquirir anticipadament al web pastoretsbalsareny.cat i al web ajbalsareny.fila12.cat de l’Ajuntament de Balsareny.

Els Pastorets de Balsareny
Foto: Txus Garcia (2019) 

Repartiment

Lluquet Bernat Sivill
Rovellona Queralt Arnau
Satanàs Josep M. Soler
Llucifera Laia Riu
Miquel Dúnia Fornell
Marta Elena Cruz
Jeremies Abel Fornell
Jezabel Glòria Casaldàliga
Isabeló Àuria Rodríguez
Maria Xènia Artigas
Josep Jordi Vilanova
Gabriel Aurora Labella
Sacerdotessa Emília Gudayol
Jepó Èric Medina
Judit Rosa Capdevila
Anam Albert Sànchez
Joanoi Jordi Salud
Tomàs Manel Mingo
David Juan Riverp
Supèrbia Milena Gállego
Peresa Queralt Artigas
Luxúria Montse Rodríguez
Enveja Mireia Trias
Ira Valèria Millán
Gula Carla Escolà
Avarícia Aran Sivill