Els Rapsodes homenatgen els ‘Poetes de Balsareny’

El dia de Sant Jordi, els Rapsodes dels Pastorets de Balsareny i el Cercle Cultural de Balsareny, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balsareny, van oferir un recital de poemes escrits per autors locals, actuals o passats, per tal de posar en valor la sensibilitat poètica de la nostra gent. Entre rapsodes, autors i familiars d’autors, es van recitar versos de 32 poetes diferents —només 8 dels quals eren dones, cosa que ens fa pensar que hi ha d’haver més poetesses que no sabem. Cal aclarir que no hi foren pas representats tots els poetes balsarenyencs coneguts, que d’altra banda procurem anar esmentant cada mes a les pàgines del Sarment en reconeixement de la feina que fan. L’acte va tenir lloc a la plaça de les Monges (Ricard Viñas), al costat de la parada de llibres benèfica que la Fundació Casaldàliga hi va muntar. Cap a les acaballes del recital, la pluja va obligar rapsodes i espectadors a aixoplugar-se durant uns minuts a cal Merenci, a qui regraciem l’hospitalitat. Agraïm als recitadors i al públic assistent l’escalf que van donar a aquest acte.

Rapsodes dels Pastorets de Balsareny
Fotos: Alfred Selgas