Els Dansaires, a Navàs

La pluja no va impedir que els Dansaires dels Pastorets de Balsareny participessin en la XXXIV Roda d’Esbarts de la Catalunya central, el passat dia 20 d’octubre, dins els actes de la Fira de Tardor de Navàs, conjuntament amb el seu Esbart Dansa Jove i l’Esbart SantGenís de Taradell.

Els actes, que estaven previstos de fer a la plaça de l’Ajuntament, es van haver de reubicar degut als xàfecs que van caure durant el matí. Els dansaires van haver de ballar a la pista Sant Jordi, entre una bona afluència d’espectadors que no van voler perdre’s els seus balls.

Començava el grup Quadrilla de l’Esbart Dansa Jove de Navàs, ballant L’hereu Riera; més endavant també van dansar el Ball de muntanya i Marieta cistellera. Seguidament ho feia el grup de petits i mitjans de l’Esbart Sant Genís de Taradell, amb el ball de Cercolets. En la següent ballada, ens van oferir L’indiot. Tot seguit era el torn del grup d’iniciació del nostre Esbart Dansaire dels Pastorets de Balsareny, que interpretaren el Patatuf  i, en la seva segona ballada, el Volta cap aquí.

Per part de Dansa Jove de Navàs, amb l’altre grup Picarol, ens mostraven els seus balls amb la Polka de papà i la Tortuga Ballaruga i el Patufet.

Zseguidament, el grup juvenil de Sant Genís de Taradell ens feien el Ball de rentadores, la Bolangera de Manresa i el Contrapàs dels punts.

I el nostre grup infantil dels Dansaires dels Pastorets van ballar Les Majorales i el seu Ball de rentadores.

Una matinal, de folklore amb dansa i música  tradicional catalana, de la qual tots hem gaudit, i on Balsareny, gràcies a part de la seva mainada i a l’equip de treball que els dirigeix, ha estat novament representat.

Text i Fotos: Jordi Vilanova