Els Pastorets continuem innovant

El diumenge 22 de setembre hem celebrat l’assemblea general ordinària dels Pastorets de Balsareny, amb una vintena d’assistents.

La presidenta ha donat la benvinguda i ha dedicat unes emotives paraules en record del que fou vicepresident de l’entitat, abans tresorer i des de sempre membre de l’equip de tramoies, Esteve Díaz Garcia, pare del membre de la junta Vladímir Díaz. I també va dedicar un esment a Josep Pintó Xandri, col·laborador actiu dels Pastorets i pare del nostre company Joan Pintó Riu, expressant el condol de l’associació a les famílies respectives. Els recordem i els trobarem molt a faltar.

S’ha aprovat l’acta de l’assemblea anterior i l’estat de comptes, que presenta un benefici de 259,90 euros. No hi ha canvis en la junta directiva, i s’ha informat de les activitats de les seccions dels Dansaires i els Rapsodes de l’associació.

El director artístic, Climent Ribera, ha comentat amb els socis assistents com veu la temporada que és a punt de començar, amb la intenció d’anar consolidant la línia estètica encetada l’any passat, agilitzant el dinamisme dels quadres i millorant l’escenografia (amb un nou doble rompiment de bosc), la música de fons i el vestuari de pastores i pastors i furietes. A més, aquest any hi haurà un cartell propagandístic nou i es modernitzarà la pàgina web de l’associació, adequant-ho tot al nou disseny estètic.

També ha subratllat la importància de potenciar el protagonisme de la gent jove que tenim i la que va pujant, que ho fan molt bé i que mostren una gran implicació en el projecte; així com continuar en la línia de potenciar els rols femenins, com ja s’ha vingut fent des de fa anys amb la inclusió de pastores amb text i més recentment amb les dues Lluciferes.

En aquesta línia, la temporada que ve, a més de donar una mica més de caràcter al personatge de la Isabeló, es farà un cop de rosca més en aquest aspecte, un canvi agosarat que suposarà un punt de diferenciació amb altres propostes més tradicionals: en concret, la substitució del personatge d’en Rovelló per una divertida i múrria Rovellona, que estem segurs que farà les delícies del públic, i que serà representada, com tots els altres papers amb text, per dues actrius, cada una actuant en dos dels quatre dies de representació.

Els assaigs començaran el diumenge 29 de setembre i continuaran al llarg dels mesos següents; les representacions seran els dies 25 i 29 de desembre de 2019 i 12 i 19 de gener de 2020.

Els Pastorets de Balsareny
Foto: Jordi Sarri (gener 2019)